Om Gravgaver.no

Oppretting av gravstøtter på Vår Frelsers gravlund i Oslo. Året er 1985 og en litt yngre versjon av meg – i Hummel-shorts og med hodet fullt av Homer og Günter Grass – kan sees til venstre. Foto: Espen Bratlie / NTB Scanpix © Gjengitt med tillatelse.

 

Gravgaver.no er et ikke-kommersielt entusiastnettsted med fotografier (og litt tekst) av gravminner, kirker, statuer, malerier etc. fra reiser i inn- og utland. Ansvarlig for for alle bilder – om ikke annet er nevnt – er Per-Erik Skramstad / Webkommunikasjon.no.

Nettstedet mottar ingen støtte, men samarbeider med forskere, organisasjoner og museer som ønsker det. Ta kontakt dersom du ønsker å bruke bilder. Alle bilder er beskyttet av copyright, men det går an å snakke med meg om bruk.

Det er en overvekt av bilder fra Gotland. De siste somrene har jeg tilbrakt på denne fantastiske øya og systematisk arbeidet meg igjennom den ubegripelig lange listen med middelalderkirker. Bilder av de gotlandske kirkene publiseres i rykk og napp.

Ved siden av Gotland er jeg litt mer enn gjennomsnittlig interessert i Sicilias kunst og historie; de fleste bildene fra Sicilia finner du på Wondersofsicily.com.

Nettstedet har ingen ambisjoner om å holde en høy akademisk standard; det er et hobbyprosjekt. Finner du feil, setter jeg pris på å få en mail med rettelser.

Om webredaktøren

Jeg har i alle år vært opptatt av dødens plass i vår kultur og gravminnekultur. De som har lest debutromanen min, Kvinne med bananer, skjønner det. I mine yngre dager interesserte jeg meg svært for henrettelsesmetoder på 1500- og 1600-tallet og bøddelens og rakkerens posisjon i samfunnet. Noe av det omfangsrike materialet jeg laget den gang, har interesse for enkelte sære sjeler, så derfor publiserer jeg litt etter hvert det jeg tror er mest interessant. Folkebøker fra tidlig nytid var også en lidenskap for en del år siden; mye av dette materialet har jeg fortsatt og deler det i den grad jeg har tid.

Webredaktør på frilansbasis

Hovedarbeidet mitt består i å administrere websider – for det meste i Joomla og Wordpress – for å påse at brukerne får løst de oppgaver de har, enten det dreier seg om å bestille noe eller finne informasjon. Synlighet i søk (det vil i praksis si synlighet i Google-søk) er en svært viktig del av dette arbeidet. Er man ikke synlig på Google, så eksisterer man ikke. Ved siden av arbeidet for Gjenskinn gravminne har jeg spesialisert meg på webrelatert arbeid innen privat helsevesen og reiseliv med jobber for blant andre Volvat, Aleris, Akademikliniken, Hurtigruten, Teres Medical Group (Colosseumklinikken, Nobel Clinic etc.), Formium (kunst i det offentlige rom), Cosmo Clinic og nettstedet Fakta om plastisk kirurgi, Spitsbergen Travel (Svalbard), Storebrand etc.

Alle bilder er tatt av meg dersom ikke annet er anført. De kan ikke benyttes uten etter avtale. Send meg en epost og si hva du trenger.

Jobbrelaterte henvendelser: Kontakt meg på telefon 909 64 159
Henvendelser, tilbakemeldinger eller rettelser: Send en epost til skramstad@webkommunikasjon.no